Úvod »Vzduchotechnika»CO2 » Smart CO2 - sáček, nejlevnější produkce CO2 pro pěstování rostlin
Nejlevnější produkce CO2 na trhu
Smart CO2 je přírodní, bezpečný a nákladově efektivní způsob výroby CO2 (oxid uhličitý) pro potřeby intenzivně pěstovaných rostlin.
Poté, co pověsíte Smart CO2 správně nad rostlinu, již není vyžadována žádná údržba!
Proč používat Smart CO2
- dřívější kvetení
- vyšší výnosy
- zvýšená pevnost stonku
- silnější květiny
Rostliny používají proces zvaný fotosyntéza, která mění vodu, sluneční světlo, cukr a CO2 na základní živiny.
S více CO2 v ovzduší jsou rostliny aktivnější a účinnější při jeho absorpci. Rychlejší konverze CO2 má za následek rychlejší a intenzivnější růst rostlin.
Rostliny absorbují CO2 skrze malé póry na spodní straně listů, tzv. průduchy. Když je úroveň CO2 větší, rostliny nemusejí tyto póry otevírat tak často nebo tak široce, což má za následek menší ztráty vody a snížení pravděpodobnosti absorbování škodlivých látek.
Jak funguje Smart CO2
Obsahuje mycelii (houby) a dostatečné množství organického substrátu na dobu alespoň 4 měsíců. Mycelia pracují opačně než rostlina, dýchají kyslík a vydechují oxid uhličitý a to 24 hodin denně skrze odvzdušňovací cestu na sáčku. To vytváří přirozený, soběstačný a nákladově efektivní systém bez zápachu CO2. Smart CO2 sáček neprodukuje teplo a produkuje CO2 až při jeho aktivaci (proděravěním). Stačí jednoduše zavěsit a sáček bude dělat svou práci!
Jak používat Smart CO2 sáček
Po zakoupení je do sáčku nutno udělat v horní části několik děr a pověsit do pěstebního prostoru, těsně nad vrcholem rostlin. Doporučujeme jeden sáček CO2 na 1,2 x 1,2 m plochy (5-15m2). Protože CO2 je těžší než kyslík bude padat dolů na rostliny. Jakmile je zavěšen v požadované výšce, nemusíte provádět žádné úpravy nebo plnění sáčku. Nezavěšujte sáček blízko světlům či jiným tepelným zdrojům. Po zhruba 3 měsících produkce CO2 klesne a sáček je třeba vyměnit za nový.
Dobré vědět
Smart CO2 sáček je z počátku hnědý a postupně bude bělat. Toto je naprosto normální, způsobuje to vývoj mycelií. Sáček se bude rovněž nafukovat, opět normální stav. Sáček pracuje hned od začátku, kdy do něj uděláte díry.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě do teploty 18°C.